Herrgårdens menyer ~ Dömle Herrgård Spa & Resort
Hem » Herrgårdens menyer
Dömle Herrgård Spa & Resort

Herrgårdens menyer

Här på Herrgården kan du njuta av riktigt vällagad mat, året om. Vi serverar veckans lunch vardagar och månadens middagsmeny på tisdagar - torsdagar. Dessutom erbjuder vi specialkomponerade menyer som får smaklökarna att dansa. Du hittar menyerna nedan.

Veckans Lunchmeny v. 8

Lunchen serveras vardagar mellan
klockan 11.30-13.30
(förboka gärna bord)
Meny för lunch på lördagar finns separat

Måndag

Stängt

Tisdag

Ugnsstekt kyckling med bearnaisesås och rostad potatis

Onsdag

Bakad torsk med örtsås och kokt potatis

Torsdag

Oxbringa med pepparrotssås och klyftpotatis

Fredag

Herrgårdens pytt i panna med stekt ägg

 

Pris 195 kr ink kaffe & kaka

Ring tel: 0552 41750 för bokning

Varmt Välkomna!

Middagsmeny veckodagar

Middag serveras mellan
klockan 18.00-20.00
(förbokning av bord krävs)

 

Måndag & Onsdag

GRAVAD LAXTARTAR
Sjögräs chips, tryfferad pepparrotskräm, avokadomousse & tobiko

*
OXFILÉ
Pepparsås, friterad potatis med dill & glaserade betor

*
SALTKOLAPANNACOTTA
Havrekaka, plommonkompott, bär & cognacsgrädde

 

Tisdag & Torsdag

 

HUMMERSOPPA
Pilgrimsmussla -och böntartar, dillskum & hemmagjord västerbottengrissini

*
HJORT
Madeirasås, potatismos, karljohansvamp, kungsmussling & säsongens grönsaker

*
CREME BRULEE
Hjortronsylt & färska bär

 

Pris för 3-rätters middag 595 kr

(med reservation för ändringar)

Middagsmeny Helg

Middag serveras mellan
klockan 18.00-20.00
(förbokning av bord krävs)

Fredag

CONFITERAD ANKTERRINE
Svart tryffel, fois gras, vinägrette, gröna blad

GRAVAD LAXTARTAR
Sjögräs chips, tryfferad pepparrotskräm, avokadomousse & tobiko

DAGENS VEGETARISKA
Fråga serveringspersonalen

*
DAGENS FISK
Fråga serveringspersonalen

OXFILÉ
Pepparsås, friterad potatis med dill & glaserade betor

DAGENS VEGETARISKA
Fråga serveringspersonalen

*
SALTKOLAPANNACOTTA
Havrekaka, plommonkompott, bär & cognacsgrädde

CREME BRULEE
Hjortronsylt & färska bär

Lördag

CONFITERAD ANKTERRINE
Svart tryffel, fois gras, vinägrette, gröna blad

HUMMERSOPPA
Pilgrimsmussla- och böntartar, dillskum &
hemmagjord västerbottengrissini

DAGENS VEGETARISKA
Fråga serveringspersonalen

*
DAGENS FISK
Fråga serveringspersonalen

HJORT
Madeirasås, potatismos, karljohansvamp, kungsmussling & säsongens grönsaker

DAGENS VEGETARISKA
Fråga serveringspersonalen

*
SALTKOLAPANNACOTTA
Havrekaka, plommonkompott, bär & cognacsgrädde

CREME BRULEE
Hjortronsylt & färska bär

 

Pris för 3-rätters middag 595 kr

(med reservation för ändringar)

Herrgårdens lördagslunch

På lördagar  serveras lunchen mellan klockan 11.30-13.30
(förboka gärna bord)

Förrätter 95 kr

Svampsoppa
serveras med gorgonzola, krispiga rotfrukter, krutonger

Rökt laxröra
serveras med bröd och bladgrönt

Varmrätter 225 kr

Röding
serveras med Sandefjordsås, säsongens grönsaker och dillslungad potatis

Oxfilé
serveras med pepparsås, lingon, friterad potatis och säsongens grönsaker

Dagens vegetariska varmrätt

Desserter 85 kr

Äppelkaka
serveras med vaniljsås

 

3-rätters lunch 375 kr

Barnmeny

Barnmenyn går att beställa både till lunch & middag

Förrätter 65 kr

Räkröra på ljust bröd

Snittar med ost & skinka

Varmrätter 95 kr

Pannkakor med sylt & grädde

Pasta Bolognese

Köttbullar med potatis, gräddsås & lingon

Desserter 55 kr

Chokladkaka med vispad grädde

Glass med smak av vanilj med kolasås

Följ oss på sociala medier