Dryckesprovningar ~ Dömle Herrgård Spa & Resort
Hem » Dryckesprovningar
Dömle Herrgård Spa & Resort

Dryckesprovningar

Liten vinprovning
Unna er en enklare vinprovning ledd av vår Sommelier. Ni kommer få prova 3 olika viner och lära er hur man provar på bästa sätt. Det är en stående provning i våra vackra salonger.

Vinprovning
Vad är egentligen skillnaden på en Pinot Noir från Frankrike och en Pinot Noir från USA? Låt er förföras av vinvärlden tillsammans med vår Sommelier. Ni kommer att sitta i vår vinkällare på bänkar och bord, gjord på ekar runt om i Dömle. Ni provar 4 olika viner. Det kommer serveras enklare tilltugg, både goda och mindre goda för att få igång smaklökarna!

Champagneprovning
Varför förknippar man Champagne med elegans och dekadens? Följ med på en resa genom historien kring Champagne! Vad har Napoleon Bonaparte, Sir Winston Churchill & Lily Bollinger egentligen gemensamt? Ni kommer få prova 1 mousserande och 3 olika Champagne.

Spritprovning
Vad är det för skillnad på Single Malt och Islay? Vad gör rom så attraktivt? Och kan man dricka sprit till mat? Vi tar med er på en resa i spritens värld och hur man kan kombinera sprit med mat. Ni kan en dialog med vår Sommelier om specifika önskemål, annars luta er tillbaka i en av våra skinnfåtöljer och testa 3 olika sorters samt få reda på hur framställning går till.

Ölprovning
Att det är skillnad på lager och IPA kan man ganska lätt räkna ut. Men när det dyker upp en Ale till exempel, eller en spontanjäst öl eller varför inte en fruktöl? Då kan det bli förvirrande. Låt oss lära er hur öl framställs, vilka olika ölsorter det finns och hur man kan kombinera öl till mat. Vår Sommelier kommer även berätta om glasets betydelse samt temperaturen. Ni kommer få prova 4 olika sorters öl och olika tilltugg.

Önskas det en annan typ av provning eller varför inte en alkoholfri? Hör gärna av er så kan vi säkert tillsammans komma fram till något bra! Info@domle.se För mer information, priser och vidare bokning.

Följ oss på sociala medier

Jag bekräftar