Viktig information gällande Corona Covid-19 ~ Dömle Herrgård Spa & Resort
Hem » Viktig information gällande Corona Covid-19

Viktig information gällande Corona Covid-19 11 november, 2020

Bäste gäst,

Vi förstår dig och din oro för risken av smittspridning gällande Corona. Vi följer noga myndigheternas rekommendationer och skulle nya direktiv ges kommer vi att agera därefter. När det gäller policys om avbokningar etc. lutar vi oss mot Visitas och deras hantering och rekommendationer.

Nedan hittar du frågor och svar om hur vi jobbar för att försöka undvika alla risker bland gäster och personal på Herrgården. Herrgården ligger som du vet mitt i skogen i en underbar natur, vi har kraftigt begränsat antalet gäster, både på anläggningen och alla dess faciliteter.

Har ni öppet?

Det är en fråga vi får av många och svaret är JA! Vi håller öppet och erbjuder all den lyx vi lovar, men följer noga utvecklingen och tar myndigheternas rekommendationer på största allvar. Skulle nya direktiv ges kommer vi agera därefter. Vi har tagit fram tydliga strukturer som säkerställer att alla på plats vet hur vi jobbar med avstånd, rengöring, kommunikation till er gäster samt olika lösningar på att undvika köbildning och täta kontakter med andra människor.

Hygien

Vad gör ni för att minska smittspridning? 

Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer med noggrannhet Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer. Begränsningar och avstånd är nyckelord. Vi följer arbetshälsoinstitutets instruktioner för våra städrutiner. Toaletter och andra allmänna ytor städas med tätare intervaller och det tillhandahålls handsprit på dessa ytor. Dörrhandtag, lampknappar, passageknappar, nyckelkort, vattenkranar desinficeras löpande varje dag. Samtlig personal har extra noga handhygien genom att tvätta händerna och använder handsprit samt vid behov av handskar i kontakt med mat och dryck. Personal som känner tecken på sjukdom kommer inte till jobbet eller går hem så fort första symptom märks.

I vilket läge ska jag undvika att besöka er? 

Vi hade gärna velat få ta emot alla gäster som hade önskat det, men på samma sätt som vi tar vårt ansvar på plats ber vi dig som gäst att ta ditt ansvar genom att:

  • Inte besöka oss om du har varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Covid-19
  • Vänta med att besöka oss minst två veckor efter hemresa om du har rest till ett riskområde. Uppdaterad lista på riskområden finner du hos FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN (länk)
  • Stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

Här finns allmänna råd för att hjälpas åt i kampen mot smittspridningen: 

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd gärna handsprit som komplement. Hosta och nys i armvecket. Undvik att röra ögon, nästa och mun. Undvik större folksamlingar och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Allmänna sammankomster

Regeringens senaste direktiv kring förbud mot allmänna sammankomster på över 50 personer skapar en del frågetecken hur vi som hotell och restaurang agerar. Med allmänna sammankomster, som är tydligt definierad i lag, avser exempelvis en biograf-föreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Kan ni som hotell och restaurang räknas som en allmän sammankomst? 

Nej. Ett hotell omfattas istället av trängselregler (Folkhälsomyndighetens direktiv ). Den innebär att säkerställa så att gäster håller avstånd, dukar luftigare samt att det inte ska bli köer runt barer och bufféer. Med färre gäster på plats kan vi garantera dig att vi kan välkomna dig till en lugn, harmonisk och luftig upplevelse! Vi lovar att göra din upplevelse precis så underbar som du hoppas.

Möten eller konferenser med fler än 50 personer, hur funkar det?

Dessa är tillåtna om de är stängda och inte fritt tillgängliga. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70 anställda, dock får inte en branschorganisation ha möte för personer som jobbar i branschen då det anses vara fritt tillgängligt och inte OK. Utöver detta gäller övriga principer och råd kring att vara noggrann med att tvätta händer, vara fullt frisk och tänka på social distans.

Restaurang

Är restaurangen öppen och säker att vistas i? 

Vi följer alla föreskrifter gällande att säkerställa att våra gäster kan hålla avstånd mellan varandra. För att följa direktiven om rekommenderat avstånd har vi:

  • Minskat antal bord och ökat avståndet mellan dem vilket gör det luftigare mellan er gäster
  • Vi har olika sittningstider för att säkerställa en bra spridning på gästantalet som vistas i restaurangen samtidigt
  • Vi har tagit bort buffé. Frukost, lunch och middag serveras på tallrik till bordet av vår trevliga personal
  • Våra utökade städrutiner av offentliga utrymmen innefattar även också samtliga ytor i restaurangen
  • Barservering sker endast via beställning och servering görs till bord

SPA & Relax

Är SPA öppet?

JA, vår spaavdelning är öppen. Spabaden är klorerade enligt Folkhälsomyndighetense direktiv. Dessutom en ökad andel klor har inga som helst negativa effekter på vår hälsa utan du kan lugnt och tryggt bada i våra spabad. Vi har begränsat antal gäster på hela herrgården vilket även innebär att begränsat antal gäster får plats i vår spaavdelning. Vi är noga med, som vanligt innan pandemin, att man ha en privat och härlig stund i vår spaavdelning med mycket plats och därmed inte behöver trängas med andra. Detta fortsätter även nu under rådande situation. Vi uppmanar alla våra gäster att hålla ett rimligt avstånd och vi påminner även alla våra gäster att givetvis duscha före och efter bad.

Med allt sagt hoppas jag att du känner dig trygg med att besöka oss på Dömle Herrgård Spa & Resort. Vi välkomnar dig med öppna armar och vi hoppas att tillvaron snart kommer att återgå till det normala!

Välkommen till Dömle Herrgård Spa & Resort!

Läs mer om handhygien på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Läs mer om myndigheternas information på www.krisinformation.se Följ oss på sociala medier

Jag bekräftar