Dömle Herrgård köpte årets första hummer 24 september, 2019

Nu är årets första två humrar tillagade och avnjutna. Middagen bestående bland annat av dessa njöts av ett mindre sällskap i vår fina vinkällare.

Som utlovat skall intäkterna av denna middag gå oavkortat till Barncancerfonden, våra generösa gäster bidrog tillsammans med 99 500 kr. Vilket per i dag den 30/9 har överförts till Barncancerfondens konto, och vad kunde passa bättre än en dag som denna! Vi önskar alla inblandande stort lycka till i ert fina arbete på kvällens gala!

Inlägg 24/9

I morse ägde den traditionsenliga hummerauktionen på Göteborgs Fiskeauktion rum. Bland de potentiella köparna fanns Dömle Herrgård. Efter en trevlig budgivning blev det Dömle Herrgård som lyckades förvärva året första kilo hummer. De var två humrar som tillsammans vägde 1,2 kilo och förvärvades för 52.000 SEK

”Vi är naturligtvis jättenöjda över att de är vi på Dömle som får äran att nu tillreda dessa dyrgripar”. Säger Björn Ståhlberg kökschef på Dömle.

”I vårt kök på Dömle har vi ett starkt fokus på svenska råvaror av högsta kvalitet”, fortsätter han. ”under alla mina år som kock har jag lärt mig att verkligen uppskatta allt som vår fantastiska natur har att ge”.

”Vi är redan igång med att planera en speciell middag där Björn får visa sina färdigheter att tillreda skaldjur” säger Georg Möller VD på Dömle Herrgård. ”och alla ersättningar den dagen från våra givmilda vänner kommer oavkortat att gå till Barncancerfonden” fortsätter han.

Förytterligare information kontakta:

Björn Ståhlberg 070-985 06 48

Georg Möller 070-590 06 75

Följ oss på sociala medier